Guidet tur i Østmarka

Jeg arrangerer gjerne guidet tur til spennende, historiske steder i Østmarka for foreninger, vennegjenger og andre grupper. Turene kan være fra to til fem timer lange, og jeg skreddersyr turen etter deres ønske. Turene kan gjerne kombineres med besøk på en av markastuene. Dere kan også selv ha med mat og drikke eller bestille det fra meg.

Guidet tur til Sarabråten og Nøklevann i forbindelse med Spillet om Sarabråten, høsten 2015. Foto: Steinar Saghaug.

Hva med en tur i Thomas Heftyes fotspor fra Ulsrudvann til Sarabråten? Eller vi kan starte fra Skullerudstua og oppsøke restene etter eneboer Korpås-Olsens hytte og se hvor damene på Solåsen holdt til? Jeg guider også gjerne i området rundt Sandbakken hvor jeg er meget godt kjent og det er mange severdigheter – eller vi kan går rundt Nøklevann og oppsøke restene etter de mange husmannsplassene der.

Uansett hvor turen går blir det mange spennende stopp med fakta og kuruøse fortellinger om livet i Østmarka før og nå. Det blir også vist gamle bilder fra stedene vi oppsøker. Guide-Even har holdt en rekke slike turer for medlemmer i Østmarkas Venner, lærere og elever på lokale skoler, ansatte i Oslo kommune, i forbindelse med bursdager og andre private samlinger og for ulike lag og organisasjoner.

Turene tilpasses målgruppas alder og ønske om fysisk aktivitet. De enkleste rundene kan gjennomføres av alle med lyst på en liten tur, klær og fottøy til terrenget og sporty innstilling i forhold til hva vekslende og uforutsett vær kan by på.

Ved «Korketrekkeren» på veien til Sarabråten. (Foto: Steinar Saghaug)

Turene passer for firmaer på aktivitetsdag, organisasjoner med vekt på lokalhistorie og friliuftsliv eller private arrangementer for deg som vil tilby gjestene dine en tur noe utenom det vanlige. Planlegger du et arrangement på Østmarksetra, Rustadsaga, Sandbakken eller en av de andre stuene i Østmarka, bidrar jeg gjerne med litt muntert og faglig påfyll på vei til eller fra hytta, eller underveis i arrangementet.

Hverdag eller helg, dag eller kveld? Ta kontakt så finner vi et tidspunkt som passer og en ramme som fungerer for din gruppe.

Konkrete forslag til turer og innhold:
• Til Sarabråten
(Lengde ca 2 timer, 4 km (t/r)). Start fra Ulsrudvann/Østmarksetra. Skogsvei.
>MER (kommer)

• Til Korpås-Olsen og Solåsen-damene
(Lengde ca 2 – 3 timer, 4 km). Start fra Skullerudstua. Skogsvei og sti. Noe bratt og ulendt.
> MER (kommer)

• Rundt Nøklevann
(Lengde ca 4 timer, ca 8 km) Start fra Rustadsaga/Skullerud parkering eller Ulsrudvann. Skogsvei, mange stopp.
> MER (kommer)

• I Sandbakken-området
(Lengde 2 timer, 2 – 3 km med mange muligheter til å forlenge og endre). Sti og skogsvei.
> MER (kommer)

Guidet tur sommeren 2020 – kan gjentas!
Kortreist sommerferie 2020 – sykkel- og fotturer i Østmarka med turleder, guide og bagasjetransport. Overnatting på Losby og Vangen. Les mer >HER