Østmarka fra da til nå (foredrag)

Passer for: Historielag og foreninger med tilknytning til friluftsliv eller Oslomarka. Tilhørere som bruker Østmarka – eller ønsker å bli mer kjent i denne delen av oslomarka – vil finne mye interessant her!

Lengde: 45 – 60 minutter – kan forlenges (evt med pause).

Skreddersys etter hvor jeg holder foredraget slik at det blir størst vekt på tilhørernes nærområde.

Foredragsholderen har skrevet boka «Østmarka fra A til Å» (2000, 2012 og 2022) og har gjerne med boka for evt salg i forbindelse med foredraget.
Mer om boka finner du > HER

Kort omtale av foredraget som gjerne kan brukes i markedsføringen:

Østmarka fra da til nå
Gjennom spennende historiske bilder og bilder som viser markas vakre natur i dag, tar vi turen gjennom Østmarka. Vi får høre om eneboere, krigens helter og slitere på husmannsplassene men også tips til turmål enten det er ski, fot eller kano som brukes. Østmarka naturreservat og Sarabråten med sin spennende historie blir også omtalt. Even Saugstad som holder foredraget har gitt ut boka «Østmarka fra A til Å» og var i 11 år vertskap på Sandbakken markastue.

Mosjøen sør i Østmarka sett fra Tonekollen. Foto: Even Saugstad

Midtre Kytetjern ligger sentralt i Østmarka, innenfor grensa til naturreservatet. Her er vannet sett fra sør, fra Ørnhøgda. Foto: Even Saugstad

Even Saugstad ga i 2012 ut den reviderte utgaven av «Østmarka fra A til Å». Her står forfatteren foran Sandbakken markastue som han drev sammen med Irene Asphaug fra 2004 til 2015.