Byoriginaler i Oslo (foredrag)

Passer for: Historielag, eldresenter og foreninger (gjerne for folk som har levd en stund).

Lengde: 45 – 60 minutter

Skreddersys til en viss grad etter hvor jeg holder foredraget.

Foredraget bygger på boka «Byoriginaler og personligheter i Oslo» som kom ut i ny, revidert utgave i 2019, og er det foredraget jeg har holdt flest ganger. Temaet er spennende for alle som har et forhold til hovedstaden, og mange vil sikkert kjenne igjen og huske flere av de omtalte personene. Musikk- og filmkutt gjør presentasjonen til mye mer enn det man kan oppleve gjennom en bok eller en opplesning.

Mer om boka HER!

Kort omtale av foredraget som gjerne kan brukes i markedsføringssammenheng:

Byoriginaler og personligheter i Oslo
Hvem husker ikke advokat Hermansens spontane turnoppvisning på T-banen eller fakiren El Jucans vakre sang. Mange minnes også Sving Deg, Luse-Frantz og Homansbyens Dronning fra 40- og 50-tallets Oslo. Vi har alle sett miljøaktivistene Kopreitan og Jensen med sine barnevogner fullastet med buttons og brosjyrer mot biltrafikk og atomvåpen. Og vi har undret oss over ho’ Aagot, den krokryggete damen med rullatoren. Gjennom bilder, filmsnutter, tekst og lydopptak møter tilhørerne personene bak ansiktene og kallenavnene. Even Saugstad som holder foredraget kom i 2019 ut med boka «Byoriginaler og personligehter i Oslo». Foredragsholderen er frilasjournalist og skriver bøker med lokalhistorisk innhold.

Frithjof Kristiansen, kalt «Luse-Franttz» (1883 – 1958) var en kjent skikkelse i Oslos gater i mange år (Foto: Oslo Museum, Bymuseet)

Forfatter og foredragsholder Even Saugstad med sin nyeste bok. (Foto: Irene Asphaug)